Yönetim sistem standartları, bir kuruluşun istikrarlı şekilde gelişmesi ve müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini dengeli bir şekilde karşılamasını güvence altına alan asgari gereksinimlerdir. Bunu sağlamak için paydaşların ihtiyaç ve beklentilerinin tanımlanması, kuruluş işleyişinin bunları yerine getirecek şekilde yapılandırılması ve elde edilen sonuçlara göre iyileştirilmesi gerekiyor.
TURA Danışmanlık, destek verdiği kuruluşların aşağıda verilen uluslararası kabul gören standartların gereklerini yerine getirmelerine ve belgelendirmelerine yardımcı oluyor.

 

Kuruluşlar yönetim sistemlerinin bu standartların birisinin veya entegre biçimde birden fazlasının gereklerine uyumlu hale getirilebiliyor. Bu sayede kuruluşların kurumsal gelişim süreçlerinde istikrarlı şekilde devam edebilmesi için gerekli temelin oluşturması sağlanıyor.

 ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi 

 ISO14001 Çevre Yönetim Sistemi

 ISO 15504 Bilgi Teknolojisi Süreç Değerlendirme Sistemi - SPICE

 ISO 20000 Hizmet Yönetim Sistemi

 ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi

 ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi

 ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sistemi

 OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi

 ISO/IEC 17020 Muayene Kuruluşu Akreditasyonu

Proje Yönetimi

TURA Danışmanlık tarafından uygulanan Sistem Kurma destek metodolojisi doğrultusunda aşağıdaki aşamalar takip edilir:

 

 

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı Nedir? Nasıl Yorumlanır?

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı’nın tüm gereksinimleri jeneriktir. Kuruluşların sektörüne, türüne, boyutuna veya sağladığı ürün ve hizmetlere bakılmaksızın herhangi bir kuruluş için geçerli olması amaçlanır.

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı;

  • Müşteri gereksinimlerini ve geçerli yasal gereklilikleri karşılayan ürün ve hizmetleri tutarlı bir şekilde sağlama yeteneğini göstermesini,
  • Sistemin iyileştirilmesine yönelik süreçlerin ve müşteriye uygunluğun güvence altına alınmasını,
  • Kurumsal risklerin belirlenerek kontrol altına alınmasını,
  • Yürürlükteki yasal ve düzenleyici gereklilikler dahil olmak üzere, sistemin etkili bir şekilde uygulanması yoluyla müşteri memnuniyetini artırmayı

amaçlayan tüm kuruluşlar için uygundur.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı farklı sektörlerde uygulanabilir olduğu için gereksinimleri genel olarak tanımlar ve yorumunu kuruluşların kendilerine bırakır. Standardın yorumlanması ile ilgili sorun yaşıyorsanız ve kendi firmanıza özel bir sistem kurulmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı Nedir? Nasıl Yorumlanır?

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı’nın tüm gereksinimleri jeneriktir. Kuruluşların sektörüne, türüne, boyutuna veya sağladığı ürün ve hizmetlere bakılmaksızın herhangi bir kuruluş için geçerli olması amaçlanır.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, kuruluşun kapsamında bir bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması, uygulanması, sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gereksinimleri belirler. Ayrıca kuruluşun ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bilgi güvenliği risklerinin değerlendirilmesi ve kontrol altına alınması için gereklilikleri de içerir.

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı farklı sektörlerde uygulanabilir olduğu için gereksinimleri genel olarak tanımlar ve yorumunu kuruluşların kendilerine bırakır. Standardın yorumlanması ile ilgili sorun yaşıyorsanız ve kendi firmanıza özel bir sistem kurulmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.

ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Danışmanlığı Nedir? Nasıl Yorumlanır?

ISO 22301:2019 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı’nın tüm gereksinimleri jeneriktir. Kuruluşların sektörüne, türüne, boyutuna veya sağladığı ürün ve hizmetlere bakılmaksızın herhangi bir kuruluş için geçerli olması amaçlanır.

ISO 22301:2019 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı, ortaya çıkan aksaklıklara karşı korunmak, meydana gelme olasılığını azaltmak, hazırlanmak, müdahale etmek ve bunlardan kurtulmak için bir yönetim sisteminin uygulanması, sürdürülmesi ve iyileştirilmesi için gereksinimleri belirler.

Bu gereksinimlerin uygulanmasının kapsamı, kuruluşun çalışma ortamına ve karmaşıklığına bağlıdır.

 

ISO 22301:2019 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı;

  • İş Sürekliliği Yönetim Sistemini uygulamayı, sürdürmeyi ve geliştirmeyi,
  • Belirtilen iş sürekliliği politikasına uygunluğu sağlamayı,
  • Aksama durumunda kabul edilebilir önceden belirlenmiş bir kapasitede ürün ve hizmetleri sunmaya devam ettirmeyi,
  • İş Sürekliliği Yönetim Sistemini etkili bir şekilde uygulayarak esnekliklerini artırmaya çalışmayı

amaçlayan tüm kuruluşlar için uygundur.

ISO 22301:2019 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı farklı sektörlerde uygulanabilir olduğu için gereksinimleri genel olarak tanımlar ve yorumunu kuruluşların kendilerine bırakır. Standardın yorumlanması ile ilgili sorun yaşıyorsanız ve kendi firmanıza özel bir sistem kurulmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.

ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Danışmanlığı Nedir? Nasıl Yorumlanır?

ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standardı, kuruluşların bir Hizmet Yönetim Sistemi oluşturması, uygulaması, sürdürmesi ve sürekli olarak iyileştirmesi için gereksinimleri belirtir. Standartta belirtilen gereksinimler, hizmet gereksinimlerini karşılamak ve değer sunmak için hizmetlerin planlanması, tasarımı, geçişi, teslimi ve iyileştirilmesini içerir.

ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standardı;

  • Hizmetleri ve hizmetlerin kalitesi konusunda müşterilerine güvence vermeyi,
  • Hizmet yaşam döngüsüne tutarlı bir yaklaşım sunmayı,
  • Hizmetlerin planlanması, tasarımı, geçişi, teslimi ve iyileştirilmesi yeteneğini göstermeyi,
  • Hizmetlerini izlemeyi, ölçmeyi ve gözden geçirmeyi

amaçlayan kuruluşlar için uygundur.

ISO 20000-1 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Sistemi Standardı’nın yorumlanması ile ilgili sorun yaşıyorsanız ve kendi firmanıza özel bir sistem kurulmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.

ISO 15504 Bilgi Teknolojisi Süreç Değerlendirme Sistemi Danışmanlığı Nedir? Nasıl Yorumlanır?

ISO 15504 Bilgi Teknolojisi Süreç Değerlendirme Sistemi Standardı, süreç niteliklerinden ve genel uygulamalardan oluşan yetenek seviyeleri referans modelidir. Yaygın olarak SPICE (Yazılım Süreç İyileştirme ve Yetkinlik Tanımlama) Sertifikası olarak adlandırılır.

Proses Değerlendirme Modelinin iki boyut içeren yapısının ve temel bileşenlerinin ayrıntılı bir açıklamasını ele alır. Genel olarak Bilgi Teknolojileri sektörüne özel olarak hazırlansa da otomotiv sektöründe de uygulanabilmektedir.

Süreçlerin değerlendirilmesi için bir çerçeve sağlar. Bu çerçeve, ürün ve hizmetlerin sağlanması, temini, geliştirilmesi, işletilmesi, iyileştirilmesi ve desteğinin planlanması, yönetilmesi, izlenmesi, kontrolü ve iyileştirilmesi ile ilgili kuruluşlar tarafından kullanılabilir.

Kurumsal olgunluğun değerlendirilmesi için koşulları tanımlar, süreç değerlendirmesinden türetilen süreç yetkinlik profillerine dayanarak organizasyonel olgunluğu belirlemek için bir çerçeve ve bu değerlendirmelerin geçerli olduğu koşulları tanımlar.

Süreçlerinizin ve kurumsal yetkinliklerinizin standart gereksinimlerine uygun olarak yorumlanması ile ilgili sorun yaşıyorsanız ve kendi firmanıza özel bir sistem kurulmasını istiyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz.